Съгласно публикацията на страниците на Комерсант, ВЦИОМ са използвали представителна извадка от 1600

...
Съгласно публикацията на страниците на Комерсант, ВЦИОМ са използвали представителна извадка от 1600
Коментари Харесай

Всеки трети руснак не знае, че Земята се върти около Слънцето

Съгласно публикацията на страниците на Комерсант, ВЦИОМ са употребявали представителна извадка от 1600 пълнолетни поданици на Русия, като статистическата неточност не надвишава 2.5%. В хода на социологическото проучване те са задали разнородни въпроси, целящи да открият равнището на научната просветеност в Русия. 

Освен че всеки трети руснак не познава базисното устройство на Слънчевата система, всеки пети е на мнение, че античните хора са съжителствали дружно с динозаврите. Откъм позитивната страна 85% от руснаците знаят, че радиоактивното мляко няма да стане безвредно за пиянство след варене. 

“ВЦИОМ открива, че научната просветеност е най-ниска измежду тези руснаци на възраст към 60 години, които гледат телевизия в селските местности ”, оповестява галактическият популяризатор и специалист Виталий Егоров в своя публикация, озаглавена “Около какво се върти Русия? ”. “А пък най-високото равнище на научна просветеност е измежду потребителите на интернет на възраст под 24 години, живеещи в Москва и Петербург. Тези данни могат да бъдат съпоставени с изследването на центъра “Левада ” по отношение на отношението към “специалната военна интервенция ”. И да, най-ниска е поддръжката измежду младежите в Москва и огромните градове, а най-висока е измежду тези над 55 годишна възраст ”.

“Това е отговорът за доста наши познати популяризатори на науката, които след 24-ти февруари мощно се обезкуражиха, че техните старания да просвещават и да развиват научно и сериозно мислене се размиха измежду всенародната поддръжка към “специалната военна интервенция ”. Не, сътрудници. Ние не се старахме на вятъра. Просто избрахме способи, които доближиха до  съответна публика. И това обнадеждава – бъдещето за младостта, науката и мира ”, безапелационен е Егоров.  

{fcomment}

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР